Jouw Talent Centraal

Jouw Talent Centraal

ISBN 9789041510938
  • 1e druk 2019
  • Karin Manuel
  • Ali Bouali

€25,95

Ali B vertelt hoe hij zijn talent heeft ontdekt en ontwikkeld. Hij legt uit hoe je jouw talent in de ‘spotlight’ kunt zetten. Ali geeft tips hoe je meer uit jouw talent kunt halen. Ook legt hij uit wat belangrijk is om jouw talent te verzilveren en hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Jouw Talent Centraal is geschreven voor scholieren en jongeren. Dit boek gaat onder meer in op hoe jongeren hun talent kunnen ontdekken, ontwikkelen en hierin kunnen uitblinken. Daarnaast wordt er ingegaan op wat er nodig is om vanuit dit talent te werken en het te verzilveren. 

In elk hoofdstuk zijn vragen en opdrachten opgenomen die helpen talent centraal te stellen. Het helpt jongerenuit te vinden wat hun talent is en moedigt ze aan te kiezen voor hun talent. Er wordt uitgelegd hoe ze met hun talent aan de slag kunnen gaan om het te laten groeien en te laten zien aan anderen. Ze worden uitgedaagd om in hun talent te investeren en daarmee uit te blinken en te schitteren. Het stimuleert hen om zichzelf neer te zetten en te gaan werken vanuit hun talent. Wanneer je werkt vanuit jezelf en jouw talent, ben je op je best en kun je je talent verzilveren.

Jouw Talent Centraal is gebaseerd op de uitkomsten van een praktijkgericht onderzoek dat is uitgevoerd door Karin Manuel. Het onderzoek heeft zich gericht op Ali B als case. Reden hiervoor is dat Ali B zelf bekend staat als rapper (talent), hij als coach in ‘The Voice of Holland’ fungeert en zich in die hoedanigheid bezighoudt met het ontdekken en ontwikkelen van talenten bij anderen. Ook is Ali B actief als manager en zet hij diverse talentvolle artiesten succesvol in de markt. Ali B is derhalve in dit onderzoek bestudeerd als talent zelf, als talentscout, als talentcoach en als manager van talent. Het onderzoek heeft geleid tot (nieuwe) inzichten in hoe talent is te ontdekken, te ontwikkelen en te verzilveren.